dilluns, 10 de novembre del 2014

SEGURETAT A INTERNET

Navegar per internet comporta que cada un dels usuaris tingui en conte tot el que pot passar una vegada estem connectats a la xarxa, si volem fer un bon us del nostre ordinador i navegar amb seguretat em de tenir en conte en quines pàgines entrem perquè poden transmetre al nostre ordinador alguns virus que faran que el nostre sistema operatiu no funcioni. Però també hi ha altres coses. Recordeu que per evitar els virus podem instal·lar un anti-virus. 

Un virus informàtic és un segment de línia de codi que alterar el funcionament normal de l'ordinador, sense el permís o el coneixement de l'usuari. Encara que popularment s'inclou el "malware" dins dels virus, en el sentit estricte d'aquesta ciència els virus són programes que es repliquen i s'executen per si mateixos. Els virus, habitualment, reemplacen arxius executables per uns altres, infectats amb el codi del virus. Els virus poden destruir, de manera intencionada, les dades emmagatzemades en un ordinador, encara que també n'existeixen altres més benignes, que només es caracteritzen pel fet de ser molestos.

Un troià informàtic és un programa nociu amb aparença de programari legítim que permet l'accés a usuaris externs, a través d'una xarxa d'àrea local o d'Internet, amb la finalitat de recaptar informació o controlar remotament a la màquina amfitriona, però sense afectar el funcionament d'aquesta. Els troians no són capaços de replicar-se per si mateixos i poden ser adjuntats amb qualsevol tipus de software per un programador o pot contaminar els equips per mitjà de l'engany. Els troians poden introduir programes espia dins l'ordinador d'una persona.

Els programes espia o spyware són aplicacions (programes informàtics) que recopilen informació sobre una persona o una organització sense que aquesta ho sàpiga. Un programa espia pot recol·lectar molts de tipus diferents d'informació d'un usuari. Els més benignes poden intentar seguir el rastre dels diferents tipus de llocs web que l'usuari visita i enviar la informació a una agència de publicitat. Les versions més malicioses poden intentar desar el que l'usuari mecanografia per mirar d'interceptar claus o nombres de targetes de crèdit.

En informàtica, la pesca (també conegut pel mot anglès phishing) és un frau que es fa amb un correu electrònic o missatgeria instantània amb el que es demanen dades sobre les targetes de crèdit, claus bancàries, o altres tipus d'informació. Els missatges empren tot tipus d'arguments relacionats amb la seguretat de l'entitat per justificar la necessitat d'introduir les dades d'accés. Alguns exemples poden ser:
  • Problemes de caràcter tècnic
  • Recents deteccions de fraus
  • Noves recomanacions de seguretat
  • Canvis en la política de seguretat de l'entitat
L'scam (també anomenat frau 419, scam 419, o engany nigerià) és una estafa estesa a Internet. La denominació 4-1-9 ve del número de l'article del codi nigerià que sanciona aquest tipus de frau.



Un scam es presenta generalment sota la forma d'un spam en el qual una persona afirma posseir una important suma de diners (diversos milions de dòlars d’una herència, suborns, comptes sense hereu, fons a col·locar a l'estranger per un canvi de context polític, etc.) i explicitar la necessitat d’utilitzar un compte existint per transferir ràpidament aquests diners.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada